Tips Susu Melimpah Ruah, Ibu Ini Dedahkan Rahsia Penyusuan Susu Ibu Sehingga 2 Tahun Tanpa Perlu Top up Susu Formula

Cover Susu Melimpah Ruah

Alhamdulillah 🙂 Sedar tak sedar sekarang saya dah ‘graduate’ dengan cemerlang penyusuan susu ibu sehingga umur anak dah 2 tahun. Kalau difikirkan balik, banyak tips yang diamalkan secara konsisten untuk menjayakan breastfeeding ni tanpa perlu top up susu formula. Syukur sangat saya dapat lengkapkan penyusuan anak secara exclusive semasa 6 bulan pertama selepas kelahiran. Kemudiannya…

Continue Reading →

3 Cara Mudah Untuk Tambah Susu Dan Langsingkan Badan Dengan Milkbooster

Cover Cara Mudah Jus Mawar

  Selepas bersalin, kebanyakan ibu memilih untuk menyusukan bayi dengan susu ibu berbanding susu formula. Hospital-hospital dan wad bersalin juga kini sangat menyokong penyusuan susu ibu. Penyusuan susu ibu amat digalakkan kerana mempunyai banyak kelebihan dan memberi keistimewaan tersendiri kepada bayi dan ibu. Seeloknya bayi disusukan dengan susu ibu sejurus selepas kelahirannya. Namun begitu, tidak…

Continue Reading →

Susu Meriah dan Kembali Langsing, Kisah 2 Makcik Buat Kami Mahu Berkongsi Tentang Ini

Kisah Makcik dengan Jus Mawar

Seringkali kami mendengar keluhan ibu berpantang seperti ini, “Susu saya asyik sikit jer..” , “Setiap kali pam, susu cair la…” , “Alahai..baby ni kerap menangis sebab tak puas menyusu..” , “ Berat badan bertambah la pula, tak mcm baru-baru lepas kahwin dulu..” Disebabkan terlalu banyak sangat keluhan dan masalah yang dikongsikan, kami mahu anda baca…

Continue Reading →

4 Panduan Ini Penting Dipertimbangkan Sebelum Anda Beli Milkbooster Hari Ini

Cover Panduan Sebelum Beli Jus Mawar

  Panduan Beli Milkbooster? Sejak awal 2017 ini, semakin banyak produk Milkbooster muncul terutamanya dalam pasaran online. Ada yang minum, kunyah, kemam, hisap, makan, sampaikan ‘inject’ pun ada. Maka kami tahu anda mungkin sedang pertimbangkan mana-mana pilihan yang terbaik, lagi lagi ianya melibatkan bayi yang sedang menyusu badan. Betul tak? Jika tidak, kami tidak sarankan…

Continue Reading →

“Jus Mawar Bantu saya Langsing dan Tambah Susu Badan”, ini 5 Sebab Kenapa Ia Mesti Dinikmati

5 Sebab Jus Mawar

“Saya dah 12 hari minum jus mawar.. alhamdulillah sangat-sangat.. susu badan memang banyak sangat.. sampai sentiasa kena pam.. perut pun dah nampak kempis sedangkan saya bersalin czer.. dan luka jahitan dah pun kering.. Terima kasih sebab kenalkan jus mawar.. dan nanti saya nak repeat order lagi.. Jus Mawar memang dah bantu saya Langsing dan Tambah…

Continue Reading →

12 Makanan Berkhasiat yang wajib dimakan ketika Berpantang

Cover Makanan Berkhasiat Berpantang

Ramai ibu yang sedang berpantang bertanya kepada kami di Facebook, ada tak makanan berkhasiat yang boleh dimakan ketika berpantang? dan yang paling penting boleh membantu ibu berpantang sembuh dan kembali seperti sebelum bersalin. Jadi kami tulis satu artikel khusus berkongsi kepada anda 12 Makanan Berkhasiat yang wajib dimakan ketika berpantang. Untuk memahami setiap satu, kami…

Continue Reading →

Keistimewaan Jus Mawar Berbanding Produk ‘Milkbooster’ Lain Di Pasaran. Ibu Menyusu Pasti Tertarik!

Cover Keistimewaan Jus Mawar

  Keistimewaan Jus Mawar? Ramai ibu yang bercita-cita untuk menjayakan penyusuan eksklusif susu ibu kepada anaknya mengalami dilema apabila berhadapan dengan masalah kekurangan susu ibu. Pelbagai kaedah yang telah diusahakan namun tidak juga mendatangkan hasil yang positif. Namun ibu-ibu tidak boleh cepat berputus asa kerana kini di pasaran telah terdapat pelbagai pilihan produk ‘milkbooster’. Semua…

Continue Reading →

5 Langkah Untuk Mengenal Pasti Keserasian Antara Ibu Menyusu Dengan Produk ‘Milkbooster’. Ini Tanda-Tanda Yang Ibu Menyusu Perlu Ambil Tahu!

Cover Keserasian Ibu

  Mahu kenal pasti Keserasian Milkbooster? Ibu-ibu yang bakal menimang cahaya mata kebanyakannya mempunyai hasrat untuk menjayakan penyusuan susu ibu kepada anaknya yang tersayang. Namun begitu, adakalanya ibu-ibu berhadapan dengan suatu masalah yang biasa timbul di kalangan ibu menyusu iaitu penghasilan susu ibu semakin berkurangan dan susu yang dihasilkan tidak mengenyangkan bayi kerana sangat cair.…

Continue Reading →

10 Produk Penggalak Susu (MilkBooster) Yang Popular Di Malaysia. Mana Satu Pilihan Ibu?

Cover Produk Popular

Mana satu Produk MilkBooster yang Popular dan Berkesan di Malaysia? Sekarang di pasaran terutamanya di pasaran online, terdapat pelbagai jenis produk milkbooster untuk membantu ibu-ibu mengatasi masalah kekurangan susu ibu. Kadang-kadang tu kita sendiri menjadi sukar untuk membuat pilihan yang terbaik samada untuk diri kita bagi menambah kuantiti dan kualiti susu badan dan juga untuk…

Continue Reading →

7 Pantang Larang Ibu Menyusu Yang Perlu Diambil Perhatian! Awasi Kesan Buruk Terhadap Bayi!

Cover Pantang Larang

Ibu Menyusu, Mengandung, Berpantang pun ada Pantang Larang ke? YA! Jawapan kami YA, dan rata-rata daripada survey kami kepada ibu menyusu di sekitar lembah klang mendapati ramai ibu yang tidak tahu Pantang Larang ini. Kami risau jika semakin ramai tidak tahu, akan membawa kesan buruk terhadap masa depan bayi. Tolong kongsikan artikel ini kepada ramai ibu…

Continue Reading →

Page 1 of 2